Sammenlign ungdomskonto

Her kan du finne en oversikt over ulike typer kontoløsninger for barn og ungdom. Ungdomskonto er en samlebetegnelse for spareprodukter bankene tilbyr til kunder i alderen 13 til 18 år, selv om enkelte banker tilbyr denne typen konti til ungdom opptil 20 år. Les merSkjul

Er man 18 år er man myndig dvs man kan få seg andre typer spareprodukter som ofte tilbyr bedre vilkår. Uansett er dette et fint tilbud ettersom man får sin første jobb i denne perioden, eller mottar pengegaver eller arv og har behov for en egen konto som man kan disponere selv. Flere banker tilbyr dermed pakker som gir unge sin egen bankkonto med mulighet til å knytte et bankkort for enkelt uttak fra minibanker og varekjøp.

De fleste tilbyr også en forenklet nettbankløsning, med litt andre vilkår enn for myndige brukere. Et spørsmål som ofte dukker opp, er hvorvidt man bør opprette kontoen i den mindreåriges navn. Noen spørsmål kan være at midlene da ikke vil inngå i boet ved skilsmisse eller hvis en av foreldrene dør. Eller hvor stor formue den mindreårige har i sitt navn vil påvirke hvor stort stipend hun vil få fra Lånekassen.

For å åpne en slik konto krever de aller fleste bankene at foreldre eller verge må bli med i banken. I noen tilfeller kan det være nok å ha med en fullmakt fra foreldrene, men dette må undersøkes med den enkelte bank.

Si oss hva du er på jakt etter og vi finner det for deg!

Filter


Søk opp navn på bank

Dekning

Spesielle vilkår

Bruksbegrensninger

Inkluder fordelsprogram
De beste basert på dine valg:
Sortert på
1.35 %
Rente
75 kr
Du tjener

Relaterte produkter