Sammenlign de beste lån

Her kan du sammenligne ulike finansprodukter som innbefatter å ta opp et lån både med og uten pant. Les merSkjul

Ofte strekker ikke pengene til - om det er mindre innkjøp til som elektronikk, feriereisen til syden, bil, båt eller til større ting som drømmehuset eller hytta ved sjøen. Utbudet av finansprodukter er stort og vi har forsøkt å gjøre det litt enklere for deg.

Lånetyper

Det finnes en rekke forskjellige typer lån som du kan prøve. Hovedsaklig så kan det skilles mellom usikrede og sikrede lån.

Lån uten sikkerhet

Usikrede lån vil si at man ikke trenger å stille noen form for pant, men må på den andre siden bevise at man i kraft av sin inntekt, kreditthistorie og personlige økonomi generelt er istand til å betale tilbake beløpet som lånes. Herunder kommer typer som forbrukslån, kontokreditt eller f.eks. kredittkort. På grunn av disse lånenes natur vil beløpene som regel være begrenset oppad til mindre beløp sammenlignet med sikrede lån. For forbrukslån er dette gjerne maksimalt mellom 150 til 300 tusen. Vær også oppmerksom på at finansinstitusjonene ofte sier at man kan låne opptil et visst beløp, men at man etter en kredittvurdering kanskje kun vil få tilbud om halvparten.

Refinansiering

Et refinansieringslån er en lånetype som tilbyr deg å innfri smågjeld, f.eks. kredittkortgjeld eller kjøpsfinansiering ved hjelp av et enkelt lån. fordelen er at man gjerne totalt sett vil få en mindre månedsutgift og mer oversiktlig økonomi.

Lån med sikkerhet

Sikrede lånetyper er f.eks. boliglån, rammelån eller billån der man stiller et objekt som sikkerhet for at banken vil få dekket sitt utlån hvis du ikke er istand til å betale tilbake pengene. Beløpene man kan få gjennom slike ordninger er ofte betydelig høyere, og det samme er nedbetalingstiden som ofte kan være så lang som 25 til 30 år.

Boliglån

I motsetning til rentenivået som ofte er svært høyt på usikrede lån, vil boliglånene for en stor del ha renter som følger det generelle rentenivået i Norge og er derfor som regel vesentlig lavere.

Billån

Skal du finansiere ny eller brukt bil så er dette løsningen for deg. Her lønner det seg å undersøke tilbudene nøye. Det er ikke sikkert at det tilbudet du får hos bilforhandleren er det beste.

Rammelån

Også kalt fleksilån og refinansiering, boligkreditt gir deg muligheten til å ta opp lån i boligen din til en gunstigere rente enn f.eks usikrede lån. Dette har etterhvert blitt en svært populær finansieringsmetode.