Kontokreditt

Som navnet tilsier er dette en form for kortsiktig lån tilknyttet til en bankkonto som du disponerer, som regel vil dette være en lønnskonto eller en konto der du mottar trygd. Kontokreditt blir med andre ord en måte du kan midlertidig overtrekke kontoen med velsignelse fra banken. Selvfølgelig kommer denne velsignelsen til en pris! Les merSkjul

Hvordan fungerer kontokreditt?

Når du overtrekker kontoen din tar du opp et mindre lån som du forplikter deg til å nedbetale. Dette er en kredittgrense som banken innvilger deg på bakgrunn av din økonomi og blir altså en slags grense for hvor mye du kan overtrekke kontoen din. Som alle andre lån vil det selvfølgelig følge med en rente som du forplikter deg til å betale så lenge du har "overtrukket" kontoen og bruker av kredittkvoten din. Med en gang du har dekning på kontoen igjen, vil også rentene på kontokreditten slutte å løpe og kontoen vil igjen fungere som en vanlig lønnskonto eller lignende.

For å få innvilget kontokreditt, blir din personlige økonomi vurdert og som regel målt utifra noen av disse kriteriene:

  • Du bør ha en ordnet økonomi uten tidligere anmerkninger eller nylige inkassoer.
  • Ofte minimum kr. 150.000 i årlig brutto inntekt.
  • Det settes gjerne betingelser til alder, 22-25 år

Vilkårene varierer gjerne fra bank til bank.

Fordelene med kontokreditt er selvfølgelig at du kan disponere penger i perioder der du trenger det, uten å søke om forbrukslån e.l. Du kan fritt bruke av kreditten når du ønsker det og ofte så lenge du ønsker det, vel og merke så lenge du betaler minimumsrentene og gebyrene som følger med tjenesten. For som alle lån ligger ulempen i at det som regel er dyrt i form av høye renter - og bør unngås hvis du ikke kan nedbetale lånet hurtig.

Bank
Effektiv rente
Et.gebyr
Provisjon per kvartal
18,85 % 0 0 Sok na >>
21,40 % 500 kr 0,25 %, min. 50 kr Sok na >>
12,05 % 0 0 Sok na >>
17,11 % 0 0 Sok na >>