Bruker 1 milliard på Valentinsdagen

Utstilling i butikk til valentinsdagen

Nordmenn går mann av huse på Valentins som er blitt reneste kjøpefesten. Det går i romantiske gaver som blomster, konfekt, smykker og andre tegn på hengivenhet. I snitt bruker hver og en av oss 552 kroner på sin utvalgte partner. Men ett sted i landet bruker man atskillig mer.

Utstilling i butikk til valentinsdagen
Kjærligheten blomstrer i takt med butikkenes omsetning til Valentine
Over 1000 kroner bruker Oslo-boeren i snitt denne dagen, nesten dobbelt så mye som i resten av landet. Men har det alltid vært tradisjon å skeie ut på denne måten?
Tradisjonen med å gi hverandre gaver denne dagen er forholdsvis ny og stammer opprinnelig fra USA der det ble praksis å gi blomster og konfekt fra midten av forrige århundre. Før dette var det en etablert tradisjon å sende spesielle Valentin-kort. Handelsstanden så sitt snitt utover 1980-tallet og hev seg på bølgen. Især gullsmedene brukte dette som en god anledning til å promotere sine produkter og etterhvert har flere og flere bransjer kastet seg inn i runddansen. Nesten 1 av 4 menn sier at de gir en gave og litt færre kvinner sier det samme. Og ikke overraskende bruker mannfolka nesten 200 kroner mer i snitt på gavene enn damenes 443 kroner.
Kanskje man bør tenke seg om litt bedre til neste år og spørre seg selv om man ikke kan bruke pengene på en bedre måte. Man kan argumentere for at man bruker pengene på kjærligheten, men hvem sier at det ikke er nok med et lite kyss og en ekstra oppmerksomhet denne dagen – og resten av året for den saks skyld?

(Dataene kommer fra en undersøkelse gjort for DNB)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *