Test: Hvilken myggspray virker best?

Myggspray som blir tryket på

Myggen biter hissig i år, så dette er rett tid for å hamstre myggspray. Vi har foretatt en test av myggmiddel ved hjelp av tall fra det anerkjente svenske test-senteret Råd&Rön. Ikke alle myggsprayer viste seg å ha noen effekt, men det finnes heldigvis noen myggmidler som virkelig kan hjelpe med å holde myggen unna i sommer. Her er vår test av myggspray:

 1. Autan Protection Plus

  Autan Protection Plus myggspray

  Terningkast: 6

  En virkningsfull og pålitelig myggspray. Denne sprayen koster litt mer enn neste myggmiddel på listen, men den er verdt prisen. Dette er myggmiddelet som mest effektivt holder myggen unna i sommer. Best i test!

  Kan kjøpes hos: Vitus Apotek, Komplett Apotek

 2. Cederroth US622

  Cederroth myggspray

  Terningkast: 5

  En litt billigere variant, som også er svært effektiv. Når du sprayer middelet på kroppen kan det holde mygg unna i seks timer. Husk at det ikke er meningen å spraye hele kroppen, ettersom alle myggmidler inneholder kjemikalier som ikke nødvendigvis er gunstige for huden. Trykk noen spray rundt halsen og andre steder der huden ikke er tildekket, og det burde holde.

  Kan kjøpes hos: Tryggogsikker.no

 3. MyggA Original

  MyggA myggspray

  Terningkast: 3

  Denne passer for deg som liker roll-on bedre enn spray. Bare ta av lokket og gni den mot huden der myggen biter som verst. Det er dessverre ikke noen forsegling mellom lokket og roll-on-kulen, noe som kan gå utover holdbarheten til produktet.

  Kan kjøpes hos: Apotek1

 4. Aco Eteno

  Aco Eteno myggspray

  Terningkast: 2

  Denne myggsprayen er ikke like virkningsfull som andre myggsprayer, men den har likevel en viss effekt. Effekten varer i 5-6 timer. Test-senteret Råd&Rön har dessuten testet holdbarheten på produktet, som ikke var særlig imponerende. Velg et annet alternativ hvis du kan; men hvis dette er den eneste myggsprayen du får tak i, så skal den i hvert fall hjelpe noe.

  Kan kjøpes hos: Omega Pharma

 5. Autan Family Care Gel

  Autan Family Care Gel myggmiddel

  Terningkast: 1

  Dette er test-taperen. Den gir praktisk talt ingen beskyttelse mot myggstikk. En og annen mygg vil kanskje velge å fly en annen vei, men i det store og det hele kan du like gjerne smøre deg inn med fuktighetskrem som med denne her. Effekten varer i 4 timer, i den grad man kan snakke om noen effekt.

  Kan kjøpes hos: Med24.no, Toxashop.