Test av Gebyrfri Visa

gebyrfri visa bilde

Gebyrfri Visa kom som en liten revolusjon inn på markedet tidlig på 2000-tallet med sitt konsept om et kredittkort uten gebyrer og årsavgift. Dette var på en tid da det var lite utbud av alternative kort til de store bankene og de aller fleste hadde saftige gebyrer. Denne posisjonen har de greid å forsvare, til tross for at det er blitt normen med lave gebyrer og ingen årsavgift. I tillegg har utbudet av alternative kredittkort økt voldsomt og konkurransen har aldri vært større.

Spørsmålet er om tiden har gått fra dette kortet i et marked som er blitt mer og mer rettet mot spesialiserte kort. Per idag tilbyr de to ulike kort, Gebyrfri Visa Gold og Gebyrfri Visa Platinum. Gold er standarkortet og utgangspunktet for denne anmeldelsen. Platinum er ikke noe man kan søke om, men noe som tilbys eksisterende kunder. Den største forskjellen virker å være at man med Platinum også får en halv prosent kjøpsutbytte på bruken.

Rente- og prisnivå
100% gebyrfritt er det de selger seg som og det lever de opp til. Her får man ingen gebyrer hverken på uttak fra minibank, overføring til konto eller på postfaktura som er vanlig på endel andre kort. Bruker du kortet til å ta ut cash, er dette et godt alternativ. Veldig bra.

Aberet er at hvis man ikke er av den disiplinerte sorten og betaler hele beløpet etter at de 50 dagene med betalingsutsettelse er omme, regnes renten fra det øyeblikket man brukte kortet. Dette i grell kontrast til en den andre kort, som beregner det fra den rentefrie perioden er over. Det lønner seg derfor dårligere å være en dårlig betaler med dette kortet.

Rentenivået er midt på treet og skiller seg ikke ut hverken i den ene eller andre retningen.

Bonus og rabatter
Gjennom utsteder Santander og partneren Kickback får man tilgang til et såkalt penger-tilbake-program. Dvs hvis man kjøper på nett med kortet i endel utvalgte nettbutikker, får man noen prosenter igjen av kjøpesummen. Dette blir trukket på fakturaen. Et veldig bra tilbud for de som shopper mye på nett. I tillegg så tilbys noen rabatter på bl.a. sko, hotell og restauranter. Utvalget her er ikke spesielt stort, men kan jo være kjekt hvis man husker på det.

Forsikring
Det følger med en enkel reiseforsikring så lenge man betaler minst halve reisen med kortet. Forsikringen dekker inntil 3 medreisende.

Annet
Gjennom Santander som utsteder kortet får man tilgang til mange gode løsninger som nettbank, en hendig app for å kontrollere forbruk, valgfri pinkode med mer.

[button url=»https://bedrebest.no/url/kredittkort.php?m=Gebyrfri» target=»_blank» style=»blue» size=»medium»] Gå til Gebyrfri Visa [/button]
eller sammenlign funksjoner og pris med andre kort

gebyrfri visa bilde
Gebyrfri lever opp til navnet

2 comments

  1. Pingback: visa platinum santander | pengerogfinans.com

  2. Morten Reply

    Du sier i artikkelen din at Santander platinum kredittkort ikke er noe man kan søke om. Dette er feil! For man kan søke om det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *